Det er mye som man blir utsatt for når det kommer til reklame og mye av det føles kanskje ikke så viktig. Ved fotballutstyr så er det viktigste å ha en fotball. Nå er jo fotball en såpass genial sport at mange har nok gjennom sin ungdom spilt uten en ball, men kanskje brukte en flaske som ball. Det er de ungdommelige tidene det! Men om du skal bli god, og kanskje til og med profesjonell, så bør man nok ikke undervurdere viktigheten av godt fottøy, først og fremst.

Det å ha skinnlegger osv. er også viktig naturligvis, men har du bra fotballsko, som sitter bra i foten så har du kommet deg et godt stykke på veien allerede. Det sagt, så er jo det aller viktigste å ha talent, og har du det, samtidig som at du jobber hardt, så kommer du langt. Men bra tøy er også viktig i den forstand at det får deg til å føle deg som en ekte fotballspiller. Tenk bare på å få et par sko som er har navnet til Cristiano Ronaldo eller Messi på dem! Spesielt når en er yngre. Det er jo helt utrolig gøy, og får en til å forsøke å bli like god som dem. Det er jo naturligvis slik at de aller fleste av oss ikke blir det, men det er viktig å drømme.

Men fotballutstyr har også andre viktigheter tilknyttet seg utenom bare det. Og det er det at det faktisk også er ganske dyrt, som mange foreldre klager over. Bare fotballsko, av bra kvalitet kan koste deg en liten formue, pluss i tillegg med alt annet som trengs. Og det er jo litt interessant å tenke på, at her i Norge har vi det problemet, mens man andre steder, som i

Gambia så har man ingenting og den eneste måten å få det på er gjennom donasjoner og lignende. Det er muligens det sosiale presset som gjør viktigheten av fotballutstyr enda større enn hva det faktisk er. Det vil jo ikke si at det ikke er viktig, fordi man kan jo ikke spille på et fotballag uten å ha skikkelige sko eller annet utstyr. Men det er klart at det er problematisk for visse som kanskje ikke har like sterk økonomi som andre. Og det er jo noe å tenke på, hva slags samfunn vi lever i, og hvilket press en setter foreldre under.

Men så ser man jo også toppspillere med det aller beste utstyret og man kan ikke unngå å tenke at det bidrar til deres suksess. Fordi de må jo føle seg komfortable i det de spiller i. I at skoen sitter rundt foten perfekt, slik at når man skal skyte så er man selvsikker på at det går bra. For det er jo naturligvis stor forskjell på fotballsko og vanlige sko, det må jo sies. Utenom fotballsko så har man også strømper, og skinnlegger, og det er jo ikke like viktig. Spesielt strømper som man som oftest får utdelt fra den klubben man er medlem i. Men det bidrar jo til en et helprofesjonelt utseende, og det er jo gøy. Spesielt når man er yngre, da det er det man virkelig aspirerer til. Det er jo det som det koker ned til egentlig, tror vi. Fordi det viktigste er å ha det gøy, og det kan man som sagt ha med å spille barfotet til og med. Så det er ikke noe problem. Nå vet jeg ikke med deg, men nå fikk man ganske mye lyst på å spille fotball plutselig. Det er ikke noe galt i det. Er du med kanskje?