Er du mye ute å løper, eller kanskje du funderer på å starte? Uansett så er det viktig å ha et godt utstyr på deg slik at du er best mulig forberedt på alle utfordringer som kan komme din vei. Først og fremst er det viktig å avklare hvor du skal løpe, fordi avhengig av svaret ditt på det, så behøver du også utstyr som er tilpasset det underlaget og det miljøet du er i. Så for eksempel om du skal løpe terreng så er det beste å kjøpe sko som er tilpasset til det. Terrengsko er, naturligvis, det beste å bruke om du skal løpe ute i skogen fordi det hjelper deg med å holde balansen og at du ikke sklir. Fordi det er vanskeligere å holde seg på føttene når man er ute å løper i et slikt miljø.

Og noen ganger kan det jo også være deilig å komme seg vekk fra asfalten og bymiljøet, spesielt når en skal løpe. Det fordi det tar på leddene dine når du løper på et så hardt underlag. Spesielt anklene og knærne for gjennomgå, i hvert fall om du ikke har bra nok fottøy. Det er viktig å ikke undervurdere effekten av et par løpesko som kan absorbere støtene for vært skritt du tar. det er langt bedre at det går utover skoene dine enn at knærne dine skal bli skadet. Det kan ingen protestere mot. Mani snakker mye om sko fordi det er tross alt det viktigste utstyret du har på deg når du skal gå ut å løpe og som sagt, forsøk å finn sko som passer til hvor du skal trene slik at du alltid tar vare på deg selv.

Utenom sko så er det også andre ting som er viktig, spesielt om du bor på et sted som har skiftende vær, som jo tross alt de fleste som bor i Norge gjør. Da er det greit å kjøpe overdeler som holder deg varme når det er kaldt og samtidig holder frisk når det er sol ute. Det er vanskelig å få tak i, og kanskje så er det best å skaffe seg utstyr for begge anledninger, slik at du ikke har noen unnskyldninger når du titter ut vinduet og ser at det regner eller at det er kaldt. Det er viktig å kunne fjerne alle mulige unnskyldninger slik at man opprettholder entusiasmen og gløden for å trene. Gjør man det så er man jo halvveis dit man vil allerede.

Kjøper du også kompresjonsstrømper, som hjelper deg med å holde blodsirkulasjonen i gang, og som gjør at svette dras vekk fra benene dine, så hjelper det deg også, siden du da føler deg frisk og rask hele tiden. En annen ganske viktig ting, og det siste vi skal innom her er det å ha kjøpe klær som gjør at du unngår å gnagsår. For eksempel om du skal sykle, gå eller løpe så er gnaging mellom lårene et ganske stort problem, da det er ganske smertefullt og vanskelig å unngå uten det rette utstyret. Og heldigvis så finnes det både short og undertøy som kan hjelpe deg med slikt. Men spesielt tights er veldig hjelpsomme her, spesielt for den nybegynneren som kanskje ikke er i den beste formen.

For disse kan gnaging være et problem, og det er bra å unngå det. Du kommer til å miste mye av lysten til å trene om du får slike problem, som gnaging eller leddsmerter. Så forsøk å fjerne alle unnskyldninger fremfor deg og kanskje du når det du ønsker å nå. Før du vet ordet av det, så er det plutselig i gang!