Det er mange blant oss som liker å ta risker og leve litt på kanten, og det er vel ikke noe galt i det, i og for seg, men med visse ting så er det kanskje best å være føre var. Fordi det er absolutt ingen her i verden som ønsker å si til folk at man skal slutte med idrett. Det er en svært viktig del av samfunnet vårt generelt, og jo fler som er aktive, jo bedre er det for oss. Folkehelsa må jo bli bedre. Men det er ikke god nok grunn til å unngå å beskytte seg selv.

Noe så banalt som en hjelm kan jo potensielt sett være livsviktig i mange ulike situasjoner, enten du sykler eller er på en annen form for sportsaktivitet. Tenk på hvor viktig bare det å ha på seg hjelm er for en syklist. Men hva med knebeskyttere for håndballspillere da. Det harde underlaget som de spiller på, samtidig som at de kaster seg i stor fart gjør at det kan komme stygge skader fra det, noe som det jo naturligvis har gjort, spesielt kneskader. Så det er jo bare smart å forsøke å unngå det. Det er en grunn til at det finnes sko for ulike anledninger og idretter. Som at det finnes joggesko, løpesko, gåsko, fotballsko i tillegg til mange andre varianter, det er fordi de er tilpasset til de ulike aktivitetene som man kan gjøre.

Leggbeskyttere i fotball har jo reddet folk fra å brekke et ben fra en voldsom takling, og igjen, det er ingenting tøft ved å ta en slik risiko. Man bare skader seg selv, og om man spiller i en lagidrett, så går det jo faktisk utover laget ditt også om du blir skadet, så det er noe å tenke over og vurdere neste gang du skal se på utstyr.