I motsetning til mange andre idretter der ute så er et bra utstyr viktig for en tennisspiller. Spesielt tennisracketen som må ha en form for stramhet i seg slik at man kan sende i vei ballen på en tilfredsstillende måte, både når det gjelder fart og vinkel. Har man ikke en bra tennisracket så kan man slite å spile bra også. Uansett om du er en amatør eller verdens beste. Det er jo ikke rart at verdens beste spillere har det man kan kalle verdens beste utstyr. Det er jo så klart deres talent som har fått dem så langt, men det er viktig med gode sko også blant annet.

Gode sko gjør at du kan føle deg sikker når du løper over hele banen, trygg på at du ikke kommer til å skli eller snuble på grunn av skoene. En slik trygghet er svært viktig fordi man da kan spille hemningsløst uten å tenke på annet enn bare spillet.

Visste du at tennisspillere har på seg armbånd for å beskytte seg selv? Ja, de bruker dem faktisk ikke for å se kule ut, men fordi de hjelper mot tilslaget når det slår ballen. De absorberer slaget, som jo naturligvis er svært viktig. Fordi om man tenker på det så slå jo tennisspillere ballen tusenvis av ganger per kamp, og det kan jo ha stor effekt på deres håndledd og arm. Så en slik beskyttelse er faktisk ganske viktig. Slike skader er også vanskelige å oppdage da de bruker tid på å komme frem, så de tå ha beskyttelse rundt hendene, som er svært viktig for tennisspillere er jo egentlig bare naturlig.

Og skal man spille tennis så bør man virkelig spille med tennisballer, som er laget til det formålet, andre typer av baller vil jo selvfølgelig gjør god spilling ganske vanskelig.